top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Günay

Kabaklı Enginar Yemeği


Kabaklı Enginar Yemeği
Enginar Yemeği

Merhaba caanım okurlar! Hazır mıyız enginarın en ekonomik ve dengeli yemeğine :)

Bugün sizlerle hem sağlık dolu hem de ağız tadına hitap eden bir tarif paylaşmadan önce, ana malzemesi olan enginarın faydalarından bahsetmek istiyorum. Enginar, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez bir parçası ve sağlık açısından sayısız yararı olan bir sebze.


Enginar, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemimizi destekler ve düzenli tüketildiğinde bağırsak sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda, karaciğer dostu özellikleri ile bilinir ve vücudumuzun toksinlerden arınmasına destek verir.


Kalp sağlığını korumak için de harika bir seçenektir çünkü kolesterol düzeyini düzenlemeye yardımcı olabilir.

Şimdi, tüm bu harika faydaları göz önünde bulundurarak, enginarın nasıl lezzetli ve sağlıklı bir şekilde sofralarımıza taşınabileceğine dair bir tarifimi paylaşacağım. Hazır mısınız? İşte karşınızda, Kabaklı Enginar Yemeği!


 

TARİFİ

Kabaklı Enginar Yemeği
Enginar

Önce malzemelerle başlayalım;


  • 3-4 adet enginar çanağı

  • 2 adet kabak

  • Yarım demet dereotu

  • Yarım limonun suyu

  • 1 demet taze soğan

  • Dilediğinizce zeytinyağı


Malzemeler ne kadar taze yemekler o kadar güzel oluyor. Enginar çok kısa bir dönemde erişilebilir oluyor o yüzden fırsatını buldukça evde her çeşit yemeğini yapıyorum. Bu tarif ise favorilerimden çünkü enginarın lif içeriğini ve yemeğin miktarını kabak ile arttırıyoruz. Yanında ben süzme yoğurtlu semizotu ile tüketiyorum. Özellikle de taze sarımsakla bu salata bir şahane oluyor.



Yapılışı

Aslında oldukça basit. Enginarın kararmaması için doğradıktan sonra limonu sıkıp bekletiyorum. Önce taze soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağında kapak kapalı yumuşayana kadar pişirdik. Sonra enginarları atıp güzelce kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız kabakları ve 1 çay bardağı veya 1 su bardağı suyu (enginarın tazeliğine göre hareket edin) ekliyoruz. Kapak kapalı ve kısık ateşte kendi halinde pişmeye bırakıyoruz. Tahminen 20-30 dk içinde pişmiş olacaktır ama siz çatalla kontrol edin. Kapatmaya yakın da dereotu ekliyoruz vee yemeğimiz hazır.


Yapılışını izlemek isterseniz instagram hesabımdan izleyebilirsiniz; https://www.instagram.com/reel/C7OSsY3CHo3/




5 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page